skip to Main Content
alstromerhemmet-1
alstromerhemmet-1
alstromerhemmet-2
alstromerhemmet-3
alstromerhemmet-7
alstromerhemmet-6
alstromerhemmet-5
alstromerhemmet-4
alstromerhemmet-1alstromerhemmet-2alstromerhemmet-3alstromerhemmet-7alstromerhemmet-6alstromerhemmet-5alstromerhemmet-4

Presentation

Alströmerhemmet ligger centralt på Kungsholmen och drivs av Temabo AB som har målet att skapa ett aktivt och levande boende med inriktning mot musik och konsthantverk. Ett boende för Dig utifrån dina resurser och önskemål för meningsfulla dagar och en god livskvalitet.

Vi har sjuksköterskor dygnet runt, undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och temacoacher. Alla utbildas i det salutogena arbetssättet som möjliggör att du kan leva hela livet.

Boendemiljö

107 ettor och 5 tvåor mellan 30-58 kvm med kök och balkong, gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet. Vi erbjuder även ett härligt solterapirum, där vi njuter av värme och solljus.

Utemiljö

Vacker innergård med trädgård och hiss direkt ner till Västermalmsgallerian, med tillgång till restauranger, bibliotek och butiker.

Måltider

Tre rätter varav ett vegetariskt att välja på till lunch och middag, levereras från Dafgårds. Frukost, mellan- och kvällsmål serveras dagligen. Att laga egen mat i ditt kök går också bra. Lunchrestaurang finns på entréplan.

Aktiviteter

På Alströmerhemmet erbjuder vi aktiviteter för alla sinnen och smaker. Musik och sång med bl a pianokonsert med egen pianist, högläsning, hantverk, sittgymnastik, filmklubb och mycket mer. Under sommarhalvåret hålls flera aktiviteter utomhus, och beroende på årstid odlar vi tillsammans i trädgården, där vi även har sommarcafé. Utflykter gör vi året om till olika muséum. Alströmerhemmet samarbetar bland annat med Nationalmuseum. På sommaren gör vi gärna båtutflykter i skärgården, är på picknick  och besöker Allsång på Skansen.

Vi gör hemma-hos-besök hos dig som önskar, då vår terapihund Ronja kan följa med. Närheten till Västermalmsgallerian gör det enkelt för dig som har shoppingärenden, eller bara vill ta en fika.

Back To Top