skip to Main Content
berga-1
berga-1
berga-2
berga-3
berga-4
berga-5
berga-1berga-2berga-3berga-4berga-5

Presentation

Berga är ett modernt äldreboende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Berga ligger i Bergshamra med utsikt över Edsviken och Värtan. Det finns 96 trevliga lägenheter som är uppdelade på 12 plan med små avdelningar om åtta boende.

Profil

Berga har som mål att du ska få uppleva en meningsfull och innehållsrik vardag på dina villkor. Vi prioriterar det sociala och människors behov av samhörighet, och använder musikens, konstens och hantverkets positiva effekter på hälsan. Vår värdegrund innebär att vi har ett hälsoperspektiv och ser till dina resurser och möjligheter. På Berga har vi specialutbildad personal, temacoacher, som har som uppdrag att integrera aktiviteter och rehabilitering som en naturlig del i din vård- och omsorg.

Vi erbjuder ett rikt och varierande utbud av aktiviteter och stimulans, t.ex. konserter, hantverk, måleri, sång, gymnastik och boule, pubkvällar, studiecirklar, dans, utflykter med mera. Aktiviteter sker både individuellt och i grupp. Självklart är det du som avgör när och om du vill delta. Se gärna på vår hemsida för veckans aktuella schema.

Vi samarbetar med konstnärer, hantverkare, föredragshållare, närstående och medarbetare. På Berga har vi också ett eget konstgalleri med utställningar av både inbjudna och de boende. Vi utgår ifrån salutogen äldreomsorg med målet att människor ska få leva hela livet. Vi erbjuder ett tryggt, värdigt och meningsfullt temaboende för äldre.

Silviahemcertifierade

Vi kan stolt berätta att Bergas äldreboende, Gläntans dagverksamhet samt Berga dagverksamhet/arbetsterapi är demenscertifierade av Silviahemmet. Det innebär att alla som arbetar hos oss har fått särskild utbildning av Silviasystrarna. Målet är att kunna ge bästa möjligalivskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga samt att fortsatt kunna bygga kompetensen inom arbetsgruppen.

Samtliga medarbetare har deltagit i en trestegsutbildning som ges av Stiftelsen Silviahemmet och utgår från den palliativa vårdfilosofin. Vårdpersonal från samtliga avdelningar och dagverksamheter, arbetsterapin, städpersonal, vaktmästare, chefer, temacoacher och rehabiliteringspersonal har alla specialutbildats i demensvård.

För att få certifieringen krävs att 70 procent av medarbetarna klarar ett test och att 70 procent varit närvarande under hela utbildningen.

Reflektionshandledare har utbildats i tre dagar och håller reflektionsgrupper varje månad för personalen. Detta är ett sätt att upprätthålla kompetensen i arbetslaget och se nya möjligheter och lösningar utifrån de fyra hörnstenarna som är en del i Silvia hemmets vårdfilosofi. Vi ser regelbundna reflektionsstunder som ett sätt att kvalitetsäkra demensvården och att den hålls aktuell.

Läs mer på Silviahemmets hemsida

Personal

Sjuksköterskor dygnet runt. Vi arbetar i team: omvårdnadspersonal, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut och temacoacher. Läkare kommer ifrån Familjeläkarna i Saltsjöbaden.

Lägenheterna är mellan 28-32 kvm och har ett stort rum, badrum samt ett trinett-kök. Telefonjack och TV-antennuttag finns. Lägenheterna är utrustade med brand- och personlarm. Berga tillhandahåller en säng men i övrigt får du själv möblera lägenheten. På varje våning finns ett gemensamt vardagsrum, en matsal samt en stor balkong.

Kommunikation

Från Berga är det nära till Bergshamra centrum. Där finns bankomat, bibliotek, affärer och vårdcentral. Det är 100 meter till tunnelbanan i Bergshamra och till bussarna 503, 508, 509 och 540.

Back To Top