skip to Main Content
bergsund-01
bergsund-01
bergsund-01

Aktuellt

Temabo AB inväntar ännu det tillstånd som krävs för att bedriva verksamheten från Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Beslutet är överklagat av Temabo AB.

Med anledning av detta har Stockholm stad tagit över driften av Bergsunds vård- och omsorgsboende från och med den 8 maj 2018. I avvaktan på domstolsprövning av tillstånd för Temabo AB, drivs verksamheten av Södermalms stadsdelsförvaltning.

För att kontakta Bergsunds vård- och omsorgsboende följ länken nedan till Stockholms Stad hemsida.

http://hitta.stockholm.se/enhet/2adbe7b2-8b43-49cc-a246-8d557aec3cf9

Presentation

Bergsund är ett vård- och omsorgsboende med inriktning musik kultur och rörelse. Boendet har 123 lägenheter varav 16 lägenheter för personer med demensdiagnos. Vårt mål är att skapa förutsättningar för alla som bor på Bergsund att uppleva en meningsfull tillvaro på sina villkor.

Personalen arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Hos oss finns sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, rehabiliterings assistent, omvårdnadspersonal, kurator och temacoacher som arbetar hälsofrämjande och utgår ifrån det friska hos dig. Läkare med geriatrisk specialistkompetens.

Boendemiljö

Lägenheterna är mellan 27 till 42 kvadratmeter, med kokvrå och badrum och många har balkong eller uteplats. Varje våningsplan har gemensamt matrum, vardagsrum, kök och stor balkong. Egen innergård. Möblerad lägenhet kan erbjudas. Vi har trygghetslarm så du kan nå personal dygnet runt. Möjlighet till internetuppkoppling finns i varje lägenhet. Fotvårdspecialist i huset och Frisörer på gångavstånd.

Utemiljö

Vi har en egen innergård för aktiviteter och vila. Ett stenkast ifrån boendet ligger Bergsunds strand och Tantolunden som erbjuder fina promenadvägar vid vattnet. Nära ligger också en galleria med affärer, apotek och blomsterhandlare. I närområdet finns även bibliotek.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål serveras per dag. Två rätter finns att välja på till lunch och middag. Frukost, mellanmål och dessert tillagas på enheten.

Aktiviteter

På Temabo tror vi på möten mellan människor och på musikens, kulturens och rörelsens positiva inverkan på oss. Till vår hjälp har vi temacoacher, med utbildning inom kultur, musik och dans, som har till uppgift att utveckla boendets tema och aktiviteter tillsammans med dig utifrån dina önskemål och intressen. Hos oss får du tillgång till ett stort programutbud både i grupp och individuellt såsom sittgympa, högläsning, målargrupp, trädgårdsgrupp, frågesport, musik, dans, bingo, pubkväll, bio, utevistelse qigong, pianokonserter samt en kurator som kan ge samtalsstöd.

Fakta

Storlek: 123 lägenheter totalt, 27-42 kvm
Typ av boende: Somatisk vård- och omsorgsboende

Veckans program

Kontaktuppgifter

Adress
Folkskolegatan 30
117 35 Stockholm

Telefon
073-654 79 00 Ninozka Uribe, verksamhetschef
073-654 79 02 Sjuksköterskor i F-huset samt nattsjuksköterska
073-654 79 11 Sjuksköterskor i B-huset

Kontaktperson
Ninozka Uribe
Verksamhetschef
Tel: 073-654 79 00
ninozka.uribe@temabo.se

Back To Top