Bergsund 01
Bergsund-01
Bergsund 01

Presentation

Vård- och omsorgsboende med 123 lägenheter varav 16 lägenheter för personer med demensdiagnos. Inriktning musik kultur och rörelse. Vårt mål är att skapa förutsättningar för dig att uppleva en meningsfull tillvaro på dina villkor.

Personalen arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Hos oss finns sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, rehabiliterings assistent, omvårdnadspersonal, kurator och temacoacher som arbetar hälsofrämjande och utgår ifrån det friska hos dig. Läkare med geriatrisk specialistkompetens.

Boendemiljö

123 lägenheter, mellan 27 till 42 kvadratmeter med kokvrå och badrum, många med balkong eller uteplats. Varje våningsplan har gemensamt matrum, vardagsrum, kök och stor balkong. Egen innergård. Möblerad lägenhet kan erbjudas. Vi har trygghetslarm så du kan nå personal dygnet runt. Möjlighet till internetuppkoppling finns i varje lägenhet. Fotvårdspecialist i huset och Frisörer på gångavstånd.

Utemiljö

Vi har en egen innergård för aktiviteter och vila. Ett stenkast ifrån boendet ligger Bergsunds strand och Tantolunden som erbjuder fina promenadvägar vid vattnet. Nära ligger också en galleria med affärer, apotek och blomsterhandlare. I närområdet finns även bibliotek.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål serveras per dag. Två rätter finns att välja på till lunch och middag. Frukost, mellanmål och dessert tillagas på enheten.

Aktiviteter

På Temabo tror vi på möten mellan människor och på musikens, kulturens och rörelsens positiva inverkan på oss. Till vår hjälp har vi temacoacher, med utbildning inom kultur, musik och dans, som har till uppgift att utveckla boendets tema och aktiviteter tillsammans med dig utifrån dina önskemål och intressen. Hos oss får du tillgång till ett stort programutbud både i grupp och individuellt såsom sittgympa, högläsning, målargrupp, trädgårdsgrupp, frågesport, musik, dans, bingo, pubkväll, bio, utevistelse qigong, pianokonserter samt en kurator som kan ge samtalsstöd.

Fakta

Storlek: 123 lägenheter totalt, 27-42 kvm
Typ av boende: Somatisk vård- och omsorgsboende

Veckans program

Kontaktuppgifter

Adress
Folkskolegatan 30
117 35 Stockholm

Telefon
073-654 79 00 (Anna-Karin Moritz, verksamhetschef)
073-654 79 17 (Lena Ingers Rönmark, biträdande verksamhetschef)
073-640 12 74 (Katrin Ståhl, enhetschef)
073-654 79 06 (Björn Ahnquist chefssjuksköterska)
073-654 79 02 (sjuksköterskor i F-huset samt nattsjukskköterska)
073-654 79 11 (sjuksköterskor i B-huset)

Kontaktperson
Anna-Karin Moritz
Verksamhetschef
Tel: 073-654 79 00
anna-karin.moritz@temabo.se