skip to Main Content
ekbacken-1
ekbacken-1
ekbacken-2
ekbacken-3
ekbacken-1ekbacken-2ekbacken-3

Presentation

Välkommen till ett alldeles nybyggt äldreboende!

I juni 2017 öppnades detta äldreboende som ligger i det nya bostadsområdet Noret Norra, där Mora kommun kommer satsa på hållbara hus. Boendet ligger naturskönt i västersluttning med närhet till vattnet, strax norr om Mora lasarett med närhet till kommunikation och ett köpcenter.

På uppdrag av Mora kommun driver Temabo verksamheten och vi arbetar för att du som boende ska få uppleva en meningsfull vardag på dina villkor och utifrån dina behov.

Meningsfull och aktiv vardag

Vi erbjuder ett aktivitetsprogram som möjliggör för alla att vara delaktig och aktiv. Aktiviteterna är av olika karaktär, så som rörelse, sång, musik och kultur. Aktiviteterna är både i grupp och individuellt. Var och en väljer alltid själv om han/hon vill delta.

Vår temacoach har musikalisk och pedagogisk utbildning och ansvarar för aktivitetsprogrammet. Temacoachen utvecklar och planerar inspirerande aktiviteter i nära samarbete med boende, närstående, kontaktmän och övriga medarbetare.

Inflytande och trygghet

För oss är det viktigt att var och en bestämmer hur denne vill ha sin dag. Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. All personal utbildas i Temabos väl beprövade arbetssätt och metoder.

Alla som flyttar in får en kontaktman, en av omvårdnadspersonalen, och en för sig ansvarig sjuksköterska samt tillgång till personal dygnet runt. Läkare med geriatrisk erfarenhet besöker boendet en gång i veckan samt vid behov. Trygghetslarm finns.

Trevliga måltider

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och var och en väljer själv när och var han/hon vill äta sina måltider. På Ekbacken finns utsedda kostombud som engagerat arbetar med såväl inköp som måltidssituationen för de boende.

Vi tillagar maten på plats på Ekbacken. Vi köper maten från kända svenska leverantörer.

Ett modernt boende i naturskön miljö

Ekbacken är ett ljust och fräscht boende i markplan med 32 lägenheter, fördelat på fyra boendeenheter, där vi erbjuder möjligheten till parboende. Boendet har ett SPA och gemensamhetsutrymmen för social samvaro.

Runt huset finns gångstigar och grunden till en parkliknande trädgård är anlagd med planteringar och buskar. Fina uteplatser med stora odlingslådor och på baksidan kan vi samlas på den gemensamma uteplatsen och njuta av såväl skog som vatten.

Vi har trådlöst internet och i varje lägenhet finns förberett för internet. Boendet är nyckelfritt, genom ett modernt lås- och larmsystem, och vi har medicinskåp i varje lägenhet.

Fakta

Storlek: 32 lägenheter
Typ av boende: Somatisk vård- och omsorgsboende

Material

Externa länkar

Kontaktuppgifter

Adress
Orsälvsgatan 23
792 51 Mora

Telefon
076-181 03 80

Kontaktpersoner
Anette Lagerberg
Verksamhetschef
Tel: 076-181 03 80
anette.lagerberg@temabo.se

Sjuksköterska: 076-181 03 84
Teamledare: 076-181 03 81
Temacoach: 076-181 03 82

Boendeenheter:
Smedjan: 076-181 03 85
Zornkullan: 076-181 03 86
Gjuteriet: 076-181 03 87
Korgmakarn: 076-181 03 88

ekbacken.karta
Back To Top